Midsommar



Djur och natur är så helande för själen. Det blir så tydligt efter en midsommar som denna. Jag lånade med mig Tinas hund Oliver och reste till släkten i norr. Underbart! Skogspromenader, strandpromenader, bus och gos. Varför springer så många av oss runt i ekorrhjul i storstäder, i lägenheter, i brus och stress? Vad har hänt med närheten till naturen, till skogen, till vattendrag och sjöar och hav? Jag längtar natur, jag längtar djur, jag längtar frid för själen.

Detta blogginlägg blir ganska annorlunda från de andra. Jag brukar ju mest skriva om tankar eller dela med mig av tavlor. Jag brukar inte berätta om min vardag. Jag har aldrig tidigare publicerat bilder där jag själv figurerar. Nu kommer jag göra ett undantag och presentera ett axplock av mobilbilderna från min rofyllda midsommar med hund och natur. Enjoy!




Söta Oliver






På loftet i stugan






Kvällspromenad




Dagspromenad






Gos






Strandhäng






Hej lurviga kossorna!
Läskigt tyckte Oliver som ställde sig på bakbenen bakom min rygg och tryckte sig emot mig.







Bilhäng







Tack Tina för att jag fick ta hand om din skatt över midsommar!




Pride





Gaylikor. Kärlek.


Ut ur garderoben


Den här tavlan råkade jag måla precis innan jag kom ut för några vänner. Jag hade samlat ett gäng nära och kära för att äta middag och umgås. Vi målade tavlor tillsammans och alla var rörande hängivna. Jag satt och funderade parallellt på vad som skulle vara ett bra tillfälle att "break the news". Jag ville ju inte plinga i glaset och göra någon grej av det, men inte heller bara nämna det i förbifarten. Det är ju faktiskt en stor grej, det är det. Plötsligt tittade jag på min tavla och en tår rann längs min kind. Jag sa "oj, jag tror att jag har målat mig själv". Det blev tyst, blickarna vändes mot mig och jag berättade.


Här är tavlan:





Tyvärr har den kommit bort bland alla flyttkartonger.
Förhoppningsvis ligger den i en av alla lådor som står staplade i ett förråd.



Kärlekstavla



Häromveckan gjorde jag något jag aldrig har gjort förut, jag målade en tavla specfikt till en annan person. Med min älskade i sinne och hjärta målade jag en tavla. I bakgrunden lät varm musik sig höras. Jag gav den till henne och hon blev rörd och glad. Det var vackert.





Kärlek och värme. Närvaro. Harmoni.
Ljus och kraft. Passion. Och det expanderar!



Vingar


Idag var en vän här på middag. Hon hade ett önskemål om att prova måla en tavla. Sagt och gjort, jag plockade fram målarsakerna och vi målade. Jag målade en fjäder, en bit av en vinge. Bit för bit ska jag återerövra mina vingar efter att ha fallit. Fjäder för fjäder. I bakgrunden av tavlan samsas kärlek och passion, ljus och hopp, och smärta...





Fjädern är lite trasig men den kommer bli hel igen...


Såhär blev det på tavelväggen i min tillfälliga lägenhet:








RSS 2.0